banner

Paksut pinnoitteet

Korroosiourakoitsijoille tulee aika ajoin eteen tilanteita, joissa tulisi ruiskuttaa tavallista paksumpia pinnoitteita

Parhaimmillaan pinnoitteiden paksuus tai viskositeetti on niin suuri, että ne eivät valu purkista kaataenkaan ulos

Alla muutama perusvinkki, miten paksujen pinnoitteiden ruiskuttaminen onnistuu helpommin.

Haastavan pinnoitteen esilämmittäminen

Esilämmitä pinnoitetta ennen sen pumppaamista. Pinnoitteen esilämmitys madaltaa sen viskositeettia ja parantaa siten pumpun kykyä imeä sitä ilman kavitointia. Esilämmityksessä pitää huomioida pinnoitteen käyttöajan (Pot-Life) ajan lyheneminen, joka on ilmoitettu tuotteen tuoteselosteessa. Esimerkiksi huoneenlämmössä (+23C) yhden tunnin pot-life aika voi lyhentyä 15 minuuttiin, mikäli pinnoite lämmitetään noin +40C lämpötilaan. Esilämmitystapoja on monia. Lämmitys voidaan toteuttaa lämpökaapeissa tai -huoneissa tai monenlaisilla erilaisilla astialämmittimillä.

Maalinlämmittimen asennus viskositeetin laskemiseksi

Asenna laitteeseen korkeapainemaalinlämmitin. Korkeapainemaalinlämmittimet ovat ns. läpivirtauslämmittimiä, joiden avulla maalin ja pinnoitteen lämpötilaa voidaan nostaa pumpun jälkeen. Tämän avulla saadaan pelivaraa työaikoihin tilanteissa, joissa pinnoitteen esilämmitys ei ole mahdollista pinnoitteen reaktioaikaan liittyen. Lämmittimen avulla viskositeettia saadaan lasketuksi riittävästi, jotta tasainen ruiskutusviuhka saadaan syntymään.

Maalin syöttöastian käyttö tehostamaan imua

Käytä syöttöastiaa imuletkujen sijasta - Paksun pinnoitteen imeminen imuletkun ja putken kautta vaatii pumpulta paljon imutehoa. Imutehoa voidaan tehostaa käyttämällä syöttöastioita, joiden avulla imumatka lyhenee ja maan vetovoiman avulla saadaan lisää apua pinnoitteen virtaukseen.

Suurempien ruiskutusletkujen käyttö

Käytä halkaisijaltaan suurempia ruiskutusletkuja - Paksut pinnoitteet vaativat paljon voimaa virratakseen pienten letkujen läpi. Letku aiheuttaa painehäviön, jolloin pumpun paineen tuottamaa voimaa ei saada siirtymään pistoolin suuttimelle asti. Painehäviö voi, esimerkiksi vesiohenteista lateksimaalia (viskositeetti noin 1000 CP) ruiskutettaessa tavallisen 1/4" halkaisijaltaan ja 15 m pituudeltaan olevan korkeapainemaalausletkun kautta olla yli 100 bar:a korkeampi, kuin se olisi saman pituisen 3/8" kokoisen maalausletkun kanssa.

Suuremmat maalaussuuttimet paksuille pinnoitteille

Käytä suurempia suuttimia - Pienempi suutin vaatii myös enemmän voimaa viuhkan muodostaakseen.

2-K Laitteet haastavimmille pinnoitteille

Käytä pinnoitteelle suunniteltua kaksikomponenttilaitteistoa - Haastavimmat pinnoitteet vaativat aina 2-K-laitteiston työn suorittamiseksi ruiskuttamalla.

Tutustu toimittamiimme erikoispinnoituslaitteisiin ja kaksikomponenttilaitteisiin!

Ota yhteyttä meihin, mikäli tarvitset apua haastavampien pinnoitteiden ruiskutuksissa.

SERSALE OY Maalauslaitteiden erikoisliike

02 4384 615
info@sersale.fi

Aukioloajat

Maanantai-perjantai: 08.00- 16.30

Toimipisteemme sijaitsee Raisiossa
Huhkon teollisuusalueella, aivan
Turun rajalla.

Tuijussuontie 4
21280, Raisio
Lähellä paikkaa Turku


Luotettava kumppani
logo